خواب برای احیای بدن و تجدید انرژی ضروری است. کمبود خواب به تنهایی نمی تواند باعث افسردگی شود، اما می تواند علائم افسردگی را بدتر کند. افراد افسرده معمولا کیفیت خواب خوبی ندارند.
تحقیقات نشان می دهد که رژیم های با کیفیت بالاتر، می توانند در برخی افراد خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دهند. رژیم های حاوی گوشت قرمز، گوشت فرآوری شده، دانه های تصفیه شده، شیرینی و سایر غذاهای ناسالم می توانند خطر ابتلا به افسردگی در برخی افراد را افزایش دهند.
شیوه زندگی استرس زا می تواند موجب افسردگی شود. استرس می تواند سطح سروتونین و دوپامین ، مواد شیمیایی موجود در مغز، را تحت تاثیر قرار دهد که نقش مهمی در تنظیم انرژی و خلق و خو بازی می کنند. زندگی استرس زا می تواند به طور قابل توجهی باعث افزایش خطر ابتلا به اختلال افسردگی در فرد شود. استرس همچنین می تواند باعث التهاب در بدن شود که می تواند منجر به هیپرزومنی و خستگی شود.
داروهای ضد افسردگی با تاثیر بر انتقال دهنده های عصبی مغز کار می کنند و باعث بهبود کارایی آن می شوند. برخی از این داروها دارای عوارض جانبی هستند .
بهترین راه برای مقابله با افسردگی و خستگی، صحبت کردن با دکتر است. برای مقابله با بیماری ، تشخیص درست و درمان ضروری است. یک پزشک همچنین می تواند تعیین کند که آیا خستگی ناشی از یک وضعیت پزشکی دیگر است یا اینکه آیا عوارض جانبی داروهایی است که برای درمان افسردگی استفاده می شود. اگر داروهای افسردگی منبع خستگی باشند، تغییر داروهای ضد افسردگی کمک کننده است.
فعالیت می تواند کیفیت خواب را بهبود بخشد . انجام بیش از 20 دقیقه تمرین میتواند انرژی را افزایش دهد و خستگی را کاهش دهد. خواب با کیفیت بالا می تواند خستگی را از بین ببرد.
این عادت ها به بهبود کیفیت خواب کمک می کند:
غذاهایی که موجب بهبود خلق و خو و افزایش انرژی می شوند ، عبارتند از: