اولین و مهم ترین قدم برای تحصیل در کشور آمریکا، دریافت پذیرش (Apply) از یک دانشگاه آمریکایی می باشد. گرفتن پذیرش از دانشگاه های این کشور، به عوامل مختلفی بستگی دارد، این عوامل شامل میزان دانش، سطح زبان انگلیسی و رشته تحصیلی ، سوابق تحصیلی و نوع و محل دانشگاه می باشد. همانطور که می دانید یکی از چالش های اساسی متقاضیان تحصیل در آمریکا، انتخاب یک دانشگاه خوب که هم معتبر باشد و هم شهر خوبی از نظر امکانات و گران نبودن باشد، است.
بطور کلی هر متقاضی فارغ التحصیل از یکی از دانشگاه های ایران ، این امکان را دارد که تحصیلات تکمیلی خود را در دانشگاه های خارج از کشور ادامه دهد. اما روند گرفتن پذیرش از دانشگاه های بین المللی در مقاطع مختلف بسته به دانشگاه، شهر، کشور و سال اقدام متفاوت است که با مراجعه به سایت دانشگاه ها در هر سال و مطالعه نیازمندی ها (Requirements) از نحوه و شرایط آن ها می توانید باخبر شوید.
1- انتخاب کشور ، شهر و دانشگاه ها(University Ranking)
2- تماس با اساتید دانشگاه ها
3- ترجمه مدارک تحصیلی و سایر مدارک
4- پر کردن تقاضانامه دانشگاه ها (Application Form)
5- پرداخت هزینه ی دانشگاه ها (Application Fee)
باید بدانید که تماس گرفتن با اساتید دانشگاه موردنظر تاثیر بسزایی در افزایش شانس شما در گرفتن پذیرش و ساپورت مالی دارد. برای گرفتن اطلاعات از اساتید به وب سایت هایشان مراجعه کنید. همچنین، اگر شما تجربه انجام پروژه ای مرتبط با زمینه کاری استاد را داشته باشید شانس بیشتری خواهید داشت.
1- در فصل پذیرش با توجه به حجم زیادی از ایمیل ها ، اساتید ترجیح می دهند بیشتر از یک دقیقه برای خواندن ایمیل شما وقت نگذارند. در نتیجه ایمیل را طوری بنویسید که استاد بتواند در کوتاه ترین زمان ممکن با تجربیات شما آشنا شود. این موضوع در مورد رزومه هم صادق است، بنابراین مطالب غیر ضروری را تا حد امکان حذف کنید و بیشتر بر روی کارهای مرتبط با کار استاد و موفقیت های خود تمرکز کنید.
2- به استادهایی که زمینه کاریشان هیچ ربطی به هم ندارد ایمیل نزنید! به عبارت دیگر سعی کنید که واقعا به کسانی که به کارشان علاقمندید ایمیل بزنید ، استادهای یک دانشکده با هم ارتباط دارند و ممکن است متوجه شوند که شما به همه ایمیل زده اید و فقط هدفتان این است که به هر قیمتی که شده است پذیرش بگیرید.
3- ترجیحا در subject ایمیل به طور صریح به موضوع کاری استاد اشاره کنید . برای مثال فرض کنید که استاد مورد نظر در زمینه Vitrtual Machine کار می کند: Interested in doing research on Virtual Machine می تواند subject خوبی باشد.
4- برای نوشتن ایمیل ، از ساختارهای نگارش نامه رسمی استفاده کنید که شامل چهار بخش است: 1. معرفی خود 2. بیان علاقمندی و تجربیات 3. بیان درخواست خود از استاد 4. تشکر و قدردانی از استاد محترم.
1- مدرک بین المللی زبان انگلیسی: آیلتس، تافل و …
2- آزمون GRE General (جی آر ای عمومی): برای دانشگاه های آمریکا و برخی از دانشگاه های کانادا و سایر کشورها
3- آزمون GRE Subject (جی آر ای موضوعی): برای برخی از رشته ها اعم از فیزیک ، زیست ، ریاضی و …
4- آزمون GMAT (جیمت): برای رشته های مدیریت
5- مدارک تحصیلی
6- رزومه
7- مقالات علمی، نوشتن کتاب: ضروری نیست اما توصیه می شود
8- ریز نمرات تحصیلی
9- توصیه نامه از اساتید(Letter of Recommendation)
10- انگیزه نامه (Statement of Purpose)