مراقبه، باعث افزایش تمرکز حواس می شود، جالب است بدانید حتی زمانی که مشغول مراقبه نیستیم. این یک تأثیر پایدار و مداوم است که بر اثر انجام منظم مراقبه ایجاد میشود. در واقع تمرینی برای تمرکز حواس و آگاهی است.
هر چه بیشتر مراقبه کنیم، اضطرابمان کمتر میشود. مراقبه کمک می کند بتوانیم تحت فشارهای روحی مختلف عملکرد مناسبی داشته باشیم و استرس کمتری تجربه کنیم.
تحقیقات نشان می دهد که مراقبه می تواند بر خلاقیت افراد تأثیر داشته باشد. در واقع مراقبه باعث عملکرد بهتر در وظایفی که نیاز به ایدههای جدید و خلاقیت دارد، می شود.
یکی دیگر از ثمرات مراقبه، بهبود سرعت بازیابی حافظه است. تحقیقات نشان می دهد افرادی که مراقبه انجام می دهند، میتوانند امواج مغزی را که مانع حواسپرتی میشوند، تنظیم و هماهنگ کنند. این افراد، توانایی بیشتری برای یادآوری سریع و پذیرفتن اطلاعات جدید دارند.
مراقبه با افزایش میزان مادهی خاکستری مغز در هیپوکمپوس و بخشهای قدامی مغز مرتبط است. افزایش مادهی خاکستری به افزایش احساسات مثبت، ثبات عاطفی طولانیتر و افزایش تمرکز در زندگی روزمره منجر میشود. علاوه بر این، مراقبه میتواند اثرات افزایش سن بر مادهی خاکستری را کاهش دهد و فرآیند زوال عملکرد شناختی را کندتر کند.
در ابتدا شاید مراقبه ، کاری سخت و بیفایده به نظر برسد، اما با شروع آن و مشاهدهی اثرات مثبتی که بر ذهن و جسم دارد به انجام آن ترغیب میشوید. برای شروع میتوانید از روزی دو دقیقه شروع کنید. همین مقدار کم، به مرور زمان به یک عادت دائمی و پایدار تبدیل میشود. شاید دو دقیقه مراقبه تأثیر قابل توجهی نداشته باشد، اما این کار را به یک عادت روزانه تبدیل میکند.