تحقیقات جدید نشان می دهد دلایل ژنتیکی می تواند روی سلیقه افراد تاثیر بگذارد ، به عنوان مثال طعم خاصی را دوست داشته باشند. این کشف میتواند پیامدهای زیادی در سلامت انسان داشته باشد. محققان مدرسه پزشکی فینبرگ در دانشگاه نورث وسترن شیکاگو و مرکز تحقیقات پزشکی QIMR Berghofer در استرالیا با تشکیل تیمی تحقیقاتی سعی کردند تا ارتباط میان حساسیت ژنتیک یک فرد به مواد تلخ را با سطح نوشیدنی تلخ مصرفی اندازهگیری و مقایسه کنند. محققان برای مقایسه نوع ژن با چگونگی مصرف قهوه، چای و الکل ، سه ماده بسیار تلخ شامل کافئین، کینین(آب تونیک در نوشابه گازدار) و ماده تلخ PROP را که در برخی سبزیجات وجود دارد؛ بررسی کردند.
درنتیجه این محققان دریافتند که اگر فردی بهطور ژنتیکی تمایل به طعم تلخ قهوه داشت، احتمالاً بیشتر از یک فنجان قهوه ترجیح میدهد. همین امر در مورد یک لیوان نوشیدنی درست درآمد. کسانی که به PROP حساساند، نوشیدنی قرمز کمتری را ترجیح می دهند. قهوه دارای خواص درمانی فراوان به نسبت سایر نوشیدنی ها به ویژه چای سیاه است ، کارشناسان توصیه می کنند برای بهره بردن از خواص درمانی این نوشیدنی خوش طعم آن را بدون شکر و خامه مصرف کنید، زیرا اضافه کردن این مواد باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت و بالا رفتن چربی خون می شود.
قهوه دارای مجموعه ای از آنتی اکسیدان ها است،که یک فنجان قهوه دارای گروه ویتامین های B5، B2 و B3، منگنز، منیزیم و پتاسیم است که همگی از جمله مواد مفید برای حفظ سلامت بدن هستند.
کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی
زیرا در این نوشیدنی مواد کاهنده التهاب در بدن وجود دارد و مانع از گرفتگی عروق خونی می شود.
کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام
کارشناسان معتقدند مواد موجود در قهوه باعث افزایش سوخت و ساز بدن و چربی سوزی به ویژه در ناحیه دور شکم می شود و به این ترتیب فرد با مصرف روزانه آن می تواند به سرعت وزن کم کند.
کاهش علایم بیماری و دوران نقاهت در زمان سرماخوردگی و ابتلا به آنفلوآنزا
کارشناسان مصرف آن را هنگام بیماری به شرط نداشتن تب بالا توصیه می کنند.
کاهش ابتلا به سرطان کبد
کارشناسان دریافتند افرادی که روزانه 2 فنجان قهوه مصرف می کنند تا ۴۰ درصد کمتر به سرطان کبد مبتلا می شوند، این نوشیدنی دارای مواد ضد سرطانی است که از ابتلا این بیماری مرگبار تا حد زیادی جلوگیری می کند.
این نوشیدنی مانند یک دارو مانع از گسترش بیماری آلزایمر در سالمندان می شود، مصرف قهوه باعث تقویت قدرت حافظه و حفظ سلامت اعصاب مغز می شود که به این ترتیب از بروز زوال عقل به دلیل افزایش سن در افراد جلوگیری می کند.
بهبود افسردگی
نوشیدن قهوه باعث تغییر در مرکز دوپامین مغز و ایجاد احساس سرخوشی و شادی می شود و در بهبود خلق و خو و رفع افسردگی بسیار مفید است.
با وجود این خواص مفید درمانی، کارشناسان توصیه می کنند افراد از مصرف بیش از حد قهوه اجتناب کنند زیرا می تواند باعث تحریک اعصاب، تهوع، گیجی، کاهش تمرکز و آسیب به ارگان های بدن شود.