طبق نظر نویسنده اصلی دکتر جنیفر رابینسون، استاد اپیدمیولوژی و مدیر مرکز پیشگیری در دانشگاه آیوا در آیوا سیتی، بررسی لپروپروتئین های B می تواند مفید باشد. این پروتئین های خون (همچنین apolipoprotein B نامیده می شوند) شامل لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول “بد” است. دانشمندان بر این باورند که LDL و دیگر لیپوپروتئین B یکی از علل اصلی آترواسکلروز هستند.
دکتر رابینسون می گوید: “کاهش LDL و لیپوپروتئین B ممکن است تأثیر زیادی در ایجاد آترواسکلروز داشته باشد.” “اگر چنین باشد، شما می توانید به طور کامل از حمله قلبی و سکته مغزی در امان باشید ، زیرا آترواسکلروز است که منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی می شود.”
این مطالعه بالقوه با هدف تعیین اینکه آیا ممکن است آترواسکلروز در افراد با استفاده از داروهای شناخته شده مانند استاتین ها و مهارکننده های PCSK9 در طی یک دوره 3 ساله، معکوس شود،انجام شد. هر دو استاتین و مهارکننده های PCSK9 باعث کاهش کلسترول LDL در خون می شوند.
دکتر رابینسون می گوید: “ایده این است که کلسترول را برای مدت کوتاهی بسیار پایین بیاوریم، و اجازه دهیم که شریان ها بهبود یابند”، ” بیماران باید هر ده یا بیست سال دیگر اگر آترواسکلروز شروع به رشد دوباره کند ،دوباره درمان شوند.”
آترواسکلروز، که در آن پلاک در شریان ها ایجاد می شود، باعث می شود اکسیژن از طریق خون به قسمت های مختلف بدن نرسد. پلاک از مواد مختلفی مانند خون، کلسترول و کلسیم تشکیل شده است. با گذشت زمان، این پلاک شروع به سخت شدن می کند، و هنگامی که این کار انجام می شود، شریان ها را مختل می کند. در واقع فرد به اندازه کافی خون حاوی اکسیژن را دریافت نمی کند، که می تواند عواقب جدی مانند حملات قلبی و سکته مغزی داشته باشد. همچنین می تواند منجر به مرگ شود.
برخی از عوامل خطر برای آترواسکلروز بالا بودن سطح کلسترول خون ناسالم. سطح LDL و سطح پایین لیپوپروتئین با چگالی بالا و یا “خوب” کلسترول هستند. سایر عوامل خطر عبارتند از: فشار خون بالا، سیگار کشیدن، مقاومت به انسولین، دیابت، اضافه وزن و عدم فعالیت بدنی. یک رژیم غذایی نا سالم نیز می تواند یک عامل باشد، مخصوصا برای افرادی که غذاهای را مصرف می کنند که دارای چربی های اشباع شده، چربی های ترانس، کلسترول، سدیم و قند هستند.