حس بویایی نقش مهمی در شناسایی و انتخاب طعم های مختلف غذاها دارد. حس بویایی و چشایی قبل از صرف وعده غذایی افزایش یافته و بلافاصله پس از صرف آن کاهش مییابند. افراد مبتلا به اختلالات خوردن برخی اوقات به سختی بر روی مقدار غذایی که میخورند کنترل دارند. نورونهای بویایی در کنترل لذت بردن از غذا نقش مهمی دارند. اگر راهی برای تعدیل این مسیر وجود داشته باشد، میتوان به افراد مبتلا به اختلالات خوردن در مدیریت دریافت غذا کمک نمود.
بررسی اخیر نتیجه گیری می کند که افرادی که دارای اختلال در خوردن هستند توانایی کمتری برای تشخیص بو دارند. مقدار بیش از حد چربی در بدن باعث چاقی می شود. چاقی یک مسئله جهانی است که میلیون ها نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می دهد و یک عامل خطر برای دیابت و بیماری های قلبی است. پزشکان یا متخصصان تغذیه می توانند چاقی را با استفاده از شاخص توده بدنی (BMI) شناسایی کنند. بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO)، چاقی جهانی از سال 1975 تقریبا سه برابر شده است.
طبق تحقیقات اخیر محققان دریافتند افراد چاق توانایی کمتری برای بوییدن و شناسایی غذاها دارند. بر اساس این یافته ها، محققان فرض بر این داشتند که چاقی متابولیسم فرد را تغییر می دهد که در نتیجه ارتباط بین روده و مغز را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین ، بخشی از مغز که مسئول به گردش درآوردن اطلاعات مربوط به بو است، با مراکز مربوط به غذا در مغز در ارتباط است.