گزارش WHO پیش از نخستین کنفرانس جهانی آلودگی هوا و سلامت منتشر شد و در جزئیات آلودگی های سنگین را نشان می دهد. آلودگی هوا می تواند در داخل و خارج ساختمان ها و خانه ها اتفاق بیفتد و با غلظت ذرات ریز موجود در هوا (کمتر یا برابر با 2.5 میکرومتر) تعیین می شود. کودکان در مرحله رشد قرار دارند و بیشتر از بزرگسالان در برابر این ذرات کوچک آسیب پذیر هستند. اگر آلودگی هوا بالاتر از سطوح ایمنی باشد، می تواند باعث بسیاری از بیماری ها ، از جمله آسم، التهاب تنفسی، کاهش عملکرد ریه و حتی سرطان شود.
متأسفانه بسیاری از نقاط جهان دارای سطح بالای آلودگی هوا هستند. به گزارش WHO، با استفاده از داده های کیفیت جهانی هوا و میزان عفونت دستگاه تنفسی در کودکان، تنها در سال 2016، 600000 کودک زیر 15 سال به علت تنفس هوای آلوده دچار بیماری های حاد شدند. به نظر می رسد کودکانی که در کشورهای کمتر توسعه یافته زندگی می کنند، بیشتر این آسیب را می بینند. در میان کشورهای کم درآمد و متوسط، این گزارش 98 درصد از کودکان زیر پنج سال را در معرض بیماری قرار می دهد و در کشورهای با درآمد بالا، این آمار به 52 درصد می رسد.
آلودگی هوا بر روی سیستم عصبی کودک تأثیر می گذارد و مشکلات مربوط به رشد ذهنی و حرکتی را همراه دارد. همچنین خطر ابتلا به سرطان و بیماری هایی مانند بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد.