در بیشتر مواقع، دلیل حساسیت به نوار بهداشتی، درماتیت تماسی یا التهاب پوستی است؛ یعنی پوست بدن با نواری بهداشتی در تماس قرار میگیرد که مواد بهکاررفته در آن برای بدن حساسیتآورند. به درماتیت تماسی در ناحیه تناسلی زنانه، «ولووییت» (vulvitis) گفته میشود. نوارهای بهداشتی معمولا از لایههای متعددی تولید میشوند که در هر لایه، ماده و جنسی متفاوت به کار میرود.
هریک از لایههای موجود در نوار بهداشتی میتوانند باعث بروز حساسیت در ناحیه تناسلی شوند. از موادی که معمولا در لایههای مختلف نوارهای بهداشتی وجود دارد، باید به موارد زیر اشاره کرد:
لایه زیرین نوار بهداشتی معمولا از ترکیبات پلیاتیلن ساخته میشود. این مواد در تولید لباسها، طنابها و … هم استفاده میشوند.
در هر نوار بهداشتی، بخشی اصلی و هستهای وجود دارد که در میان لایه زیرین و رویین نوار قرار میگیرد. این قسمت معمولا از جنس فوم و سلولزها ساخته میشود. موادی که گفته شد، قدرت جذب بالایی دارند. گاهی اوقات هم در نوارهای بهداشتی از ژل جاذب استفاده میشود.
لایه رویین نوار بهداشتی همان قسمتی است که بیشترین تماس با بدن را دارد. جنس این لایه معمولا از پلیاتیلن و همچنین اکسید روی و پترولاتیوم است. این مواد در مرطوبکنندهها هم به کار میروند.
لایهای از چسب هم در نوار بهداشتیها وجود دارد و به شما کمک میکند نوار را به لباس زیرتان بچسبانید. در بعضی از نوارها از همان چسبهای موردتأیید سازمان غذا و دارو (FDA) استفاده میشود که در چسبهای عادی حرارتی و قطرهای و… به کار میروند.
علاوه بر موادی که گفته شد، بعضی از شرکتها عطر و رایحهای هم به محصولات بهداشتی خود اضافه میکنند. پوست بدن برخی از بانوان به مواد شیمیایی عطری اضافهشده به نوارهای بهداشتی حساس است؛ البته بیشتر این محصولات در زیر لایه و بخش اصلی جذبکننده دارای مواد عطری هستند؛ یعنی امکان اینکه ماده شیمیایی با بدن در تماس باشد، بسیار کم است.
حساسیت به نوار بهداشتی چیز عجیبی نیست اما چنین چیزی معمولا بهندرت اتفاق میافتد. نتیجه پژوهشی درباره حساسیت به نوار بهداشتی نشان میدهد که ۷۰ درصد از حساسیتها در پی وجود چسب در نوار به وجود میآید. تحقیقی دیگر هم نشان داده است که از هر دو میلیون نفر زن، فقط یک نفر به نوار بهداشتی حساسیت نشان میدهد.
گذشته از مواد حساسیتزای موجود در نوار بهداشتیها، عامل دیگر حساسیت میتواند مربوط به تماس و اصطکاکی باشد که نوار با بدن ایجاد میکند و باعث آزار ناحیه تناسلی میشود.
برای درمان حساسیت باید راهکارهای مختلف را آزمایش کرد و در نهایت با آزمونوخطاکردن به نتیجه رسید. برخی از راهکارها عبارتاند از:
بهمحض اینکه حساسیت به نوار بهداشتی را مشاهده کردید، اقدام به درمان را شروع کنید. بیتوجهی به این حساسیتها میتواند مقدمهای برای عفونتهای قارچی باشد. قارچهایی که بهطور طبیعی در بدن وجود دارند، در صورت حساسیت، عفونت به وجود میآورند.
اگر بهمحض مشاهده حساسیت، برای درمانش اقدام کنید، این مشکل در طول ۲ تا ۳ روز رفع خواهد شد. اما اگر به این موضوع بیاعتنا باشید، درمانش هم طولانیتر خواهد بود.
بعضی از بانوان دوست دارند از محصولاتی بهجز نوار بهداشتی، در دوران عادتماهانهشان استفاده کنند. اما فقط عدهای از نوارها استفاده میکنند. شما از کدام دسته هستید؟ بهتر است راههای زیر را هم یاد بگیرید تا از بروز هرگونه حساسیت جلوگیری کنید: