این پروژه که نئوم نام دارد شهری ۱۶ بارو است که در سواحل دریای سرخ در استان تبوک عربستان سعودی در شمال غربی این کشور ساخته می شود. شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در مصاحبه ای که اکتبر ۲۰۱۸ پپرامون همین موضوع با بلومبرگ داشت اعلام کرد که نئوم تا سال ۲۰۲۵ تکمیل می شود و فاز نخست آن تقریبا تکمیل شده و به زودی به بهره برداری می رسد.
در ادامه این مطلب جزئیات بیشتری از پروژه نئوم را با شما در میان می گذاریم.
کلمه نئوم از ترکیب دو وازه یونانی neos به معنی جدید و کلمه عربی مستقبل به معنای آینده گرفته شده است.
این شهر مساحتی بالغ بر ۲۶۴۹۵ کیلومتر مربع دارد و هزینه ای در حدود ۵۰۰ میلیارد دلار را بر صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان سعودی تحمیل خواهد کرد. این رقم جدای از چندین میلیون دلاری است که قرار شده از سرمایه گذاری خارجی تامین شود.
نئوم بخشی از چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی است: طرحی جاه طلبانه برای متحول ساختن جامعه عربستان سعودی، کاهش وابستگی این کشور به درآمدهای نفتی و تبدیل نمودن این کشور به هاب تکنولوژی.
در ژانویه سال ۲۰۱۹ عربستان سعودی شرکتی به نام نئوم را تاسیس کرد که قرار است پروژه ساخت نئوم را در دست بگیرد و آن را به جلو ببرد.
در سال ۲۰۱۷ شرکت نئوم با سه شرکت بزرگ مشاوره به نام های مکنزی و شرکا، بوستون و اولیور ویمن وارد همکاری شد تا در انجام این پروژه از تخصص آنها کمک بگیرد.
دانشمندان مشارکت کننده در پروژه ساخت نئوم قصد دارند با تکنولوژی بارورسازی ابرهای مصنوعی را در آسمان این شهر به حرکت در بیاورند و از این طریق بارش باران در این منطقه بیابانی را افزایش دهند.
نئوم همچنین قرار است که پیشرو ترین سیستم آموزشی کل دنیا را داشته باشد که در آن کلاس ها توسط آموزگاران هولوگرافیک تدریس و مدیریت می شوند.
ایده مطرح شده دیگر ساخت جزیره ای شبیه به پارک ژوراسیک برای توریست هاست که در آن دایناسورهای رباتیک مرتبا به این سو و آن سو می روند.
شب ها آسمان نئوم توسط یک ماه مصنوعی روشن خواهد شد.
مقامات سعودی می گویند ساکنان نئوم با تاکسی های پرنده به این سو و آنسو می روند.
نئوم در تلاش برای تحقق آینده ای است که در آن رانندگی با ماشین ها صرفا نقش نوعی سرگرمی را دارد و دیگر روشی برای حمل و نقل نخواهد بود. بنابراین مردم ممکن است پشت فرمان خودروی فراری خود بنشینند و به ساحل بروند اما دیگر هیچوقت برای رفتن به محل کار رانندگی نمی کنند.
براساس طرح های ارائه شده برای این شهر سرانه استفاده شهروندان نئوم از رستوران های ستاره دار میشلین بیشتر از هر شهر دیگری در دنیا خواهد بود.
طبق برنامه ریزی ها قرار است که نوعی شن مخصوص با قابلیت درخشش در شب به خط ساحلی دریای سرخ انتقال داده شود.
فعالیت های ساخت و سازی پیشتر در خلیج نئوم آغاز شده و فاز نخست این مگاشهر به زودی به اتمام می رسد.
خلیج نئوم قرار است که یک منقطه مسکونی باشد و با سواحل سفید، آب و هوای معتدل و محیط سرمایه گذاری جذابش به آرامنشهری برای همه بدل شود. تاریخ اتمام این بخش از پروژه سال ۲۰۲۰ اعلام شده.
پیشرفت هایی در پروژه ساخت نئوم حاصل شده؛ برای مثال فرودگاه آن تقریبا تکمیل شده و به عنوان یک فرودگاه بین المللی رسمی نیز به ثبت رسیده است.
در پوسترهای تبلیغاتی تهیه شده برای نئوم از تصویر باغ های سنگاپور استفاده شده و این مساله نشان می دهد که آنها احتمالا از این شهر آسیای جنوبی الهام خواهند گرفت.
دولت عربستان سعودی همین حالا میزبان رویدادهای مختلفی در سایت نئوم است تا سرمایه گذارهای خارجی و توجه رسانه ای را جلب و جذب کند.
با این حال آینده این پروژه در هاله ای از ابهام قرار دارد. بعد از قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار آمریکایی-سعودی در سفارت این کشور واقع در استانبول، محمد بن سلمان گفته است که هیچکس تا سال ها در این پروژه سرمایه گذاری نخواهد کرد.