تحقیقات زیادی در مورد فاکتورهایی که خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهند، انجام شده است. با شناخت عوامل خطر، می توان شانس ابتلا به آلزایمر را به طور قابل توجهی کاهش داد.شناخته شده ترین عوامل خطر برای این بیماری سن است اکثر افراد مبتلا به آلزایمر 65 سال یا بیشتر دارند. بعد از 85 سالگی، خطر ابتلا به آلزایمر تقریبا یک سوم است. عوامل ژنتیکی هم نقش دارند؛ اگر یک عضو خانواده بیماری داشته باشد خطر ابتلا به این بیماری افزایش می یابد .همچنین رژیم غذایی ، فعالیت ذهنی و فیزیکی نقش مهمی دارند.
مطالعه جدید منتشر شده منتشر شده در مجله SLEEP ، نشان می دهد عواملی مانند رژیم غذایی، ورزش، و فعالیت های ذهنی به عنوان مهمترین عوامل برای پیشگیری از بیماری آلزایمر شناخته شده اند، عامل دیگر خواب است. در واقع ، محققان رابطه بین اضطراب و افسردگی روزانه و ایجاد پلاک بتا آمیلوئید در مغز را که یکی از علائم بیماری آلزایمر است، بررسی کردند.آن ها دریافتند که اختلال خواب در بیماری آلزلیمر نقش دارد.
با توجه به تحقیقات انجام شده بر روی افراد و اسکن مغزی انجام شده ، دانشمندان دریافتند که بین خواب آلودگی در طول روز و پلاکهای آلزایمر رابطه مستقیمی وجود دارد. جنس، سن و شاخص توده بدنی (BMI)، تاثیر قابل توجهی بر خواب آلودگی دارند. آنها دریافتند درافرادی که دچار خواب آلودگی بیش از حد در طول روز هستند 2.75 برابر خطر ابتلا به بتا آمیلوئید افزایش می یابد.
احساس خواب آلودگی روزانه به علت عوامل کاهش کیفیت خواب در شب می باشند.کاهش خواب شبانه باعث افزایش بتا آمیلوئید می شود. خواب یکی دیگر از عوامل خطر قابل تغییر برای بیماری آلزایمر در نظر گرفته می شود. اولویت بندی خواب می تواند یکی از راه های کمک به پیشگیری یا کاهش این وضعیت باشد.