همانطور که می دانید، این روزها شاهد مهاجرت افراد بسیاری می باشیم، اگر شما هم به دنبال اطلاعات کامل درباره انواع روش های مهاجرت و بهترین آن ها با توجه به شرایط تان هستید، این مقاله را از دست ندهید.
در این مقاله با توجه به آخرین اطلاعات با روش های مهاجرت به اروپا در سال 2019 آشنا خواهید شد و میتوانید ارزیابی دقیق تری از مهاجرت و مناسب ترین روش برای خود و خانواده تان داشته باشید.
هر روش مهاجرتی که تا امروز،شنیده اید در یکی از این دو دسته قرار می گیرند:
1) ویزا (Visa)
2) اقامت (Residence Permit)
باید بدانید که از همان ابتدا به شما ویزا می دهند و یا کارت اقامت برای شما صادر می گردد. اما امکان ندارد از ابتدا به شما پاسپورت بدهند.
الف) ویزا چیست؟ ویزا برای انجام کاری خاص و در مدت زمانی خاص صادر میگردد. در طول دوره اعتبار ویزا، شما تقریبا هیچکدام از حقوق شهروندان آن کشور را ندارید.
مثلا اگر ویزای کاری بگیرید پس از پایان مدت ویزای خود باید به کشورتان بازگردید و همچنین باید بدانید شما با ویزا نمی توانید هر نوعی از حساب بانکی داشته باشید، تسهیلات بانکی بگیرید و یا حتی برای خود ماشین یا خانه بخرید.
ب) اقامت چیست؟ توسط بعضی از روش ها، شما و خانواده تان از همان ابتدا صاحب کارت اقامت (شهروندی) می شوید اما در نظر داشته باشید این اقامت تحت هیچ حالتی از همان ابتدا دائمی نیست.
پس از گذشت 5 سال از تاریخ صدور اقامت موقت (TRP)، می توانید درخواست اقامت دائم (PR) را داشته باشید. در صورت داشتن اقامت هر کشوری، می توانید حساب بانکی باز کنید، تسهیلات بانکی بگیرید، تحصیل رایگان داشته باشید، خانه، خودرو و… بخرید و در واقعمحدودیتی که در باب ویزا ذکر شد را نخواهید داشت.
نکته بسیار مهم: اگر شما کارت اقامت موقت یا دائم یکی از کشور های حوزه شنگن را بگیرید، قانونا در تمام کشورهای حوزه شنگن حقوق شهروندی دارید. برای مثال فردی که اقامت موقت خود را از آلمان گرفته است می تواند از همان ابتدا در اتریش نیز کار، زندگی، تحصیل، افتتاح حساب و… داشته باشد.
ث) تابعیت چیست؟بعد از گذشت ۳ تا ۵ سال از صدور کارت اقامت دائم (یعنی حدودا ۸ تا ۱۰ سال پس از اخذ اقامت موقت) شما می توانید برای پاسپورت درخواست دهید. در نظر داشته باشید برای تقاضای پاسپورت باید تاریخ، زبان و جغرافیای آن کشور را امتحان بدهید ولی اگر قبول نشدید نگران نباشید، میتوانید هر چقدر خواستید دوباره اقدام کنید.
در این مرحله انواع روش های مهاجرت و نوع هر یک (ویزایی یا اقامتی) خواهید دانست:
۱- ویزای کار: ویزای کار در کشورهای حوزه شنگن به افرادی داده می شود که حتما ۴ شرط اصلی را داشته باشند: ۱- حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی، ۲- سابقه کاری با بیمه تامین اجتماعی (حداقل ۳ سال)، ۳- مدرک زبان محلی یا انگلیسی (ترجیحا زبان همان کشور)، ۴- دعوتنامه کاری معتبر.
جالب است بدانید، بیشترین ویزای کار برای ایرانیان در اروپا به ترتیب در کشورهای آلمان، سوئد، اتریش و اسپانیا صادر می گردند.
۲- ویزای جستجوی کار: در صورتی که شما تحصیلات، سابقه کار و تسلط به زبان را دارید ولی دعوت نامه کاری ندارید، امکان درخواست ویزای جستجوی کار را خواهید داشت. این روش معمولا در کشورهای آلمان، اتریش و سوئد انجام می شود. البته دانمارک نیز چنین ویزایی صادر می کند.
۳- ویزای تحصیلی: ویزای تحصیلی ، محبوب ترین روش مهاجرت به اروپا در بین جوانان است. تنها کافی است شرط سن، تسلط به زبان (ترجیحا زبان محلی آن کشور) و معدل مناسب را داشته باشید تا برای این ویزا واجد شرایط شوید. در نظر داشته باشید، اگر به همسر شما ویزا همراه بدهند، همسر شما حق کار نخواهد داشت (دقیقا برخلاف قانون کانادا).
این روش ها، خود به دو نوع با سرمایه گذاری و بدون سرمایه گذاری تقسیم می شوند.
روش های با سرمایه گذاری:
1-خرید ملک
2-خرید سهام
3-خرید اوراق قرضه
4-سپرده بانکی
روش های بدون سرمایه گذاری:
۱- ثبت شرکت: ثبت یک شرکت مسئولیت محدود و ایجاد ارزش افزوده برای آن کشور.
۲- تمکن مالی: اثبات درآمد ثابت ماهانه بالا در کشور خودتان (ایران)
تنها تفاوت این روش آن است که معمولا به اقامت دائم تبدیل نمی شود.
در ادامه، به توضیح هر یک از روش های اقامتی می پردازیم:
۱- روشهای اقامتی با سرمایه گذاری (خرید ملک، سهام، اوراق قرضه و سپرده بانکی): این روش ها که معمولا به آنها Golden Visa نیز گفته می شود در کشورهای آلمان، اسپانیا، پرتغال، یونان و چند کشور دیگر حوزه شنگن قابل انجام هستند. حداقل سرمایه گذاری برای کشور پرتغال است و مبلغ آن ۱۸۰ هزار یورو می باشد. نکته دیگر آنکه در روش های با سرمایه گذاری معاف از مالیات هستید.
جالب است بدانید، این روزها به دلیل شرایط بسیار مناسب خرید ملک در یونان، محبوبیت این روش رو به افزایش است. چند مزیت جالب این روش:
۲- ثبت شرکت (روش اقامتی بدون سرمایه گذاری): این روش که در کشورهایی مانند مجارستان، اسلواکی، لهستان، آلمان و… مرسوم است یکی از بهترین روش های مهاجرت به اروپا میباشد. لذا هزینه آن پایین بوده و درصد موفقیت آن نیز بالا می باشد. در این روش برای شما شرکتی ثبت میشود و شما اجازه کار و هرگونه فعالیت تجاری با شرکت خود را خواهید داشت.
مزایای این روش:
اقامت با تمکن مالی در اروپا یعنی آنکه فردی غیر اروپایی در کشور مبدا خود حداقل درآمدی غیروابسته به فعالیت جسمانی خود دارد و حال قصد زندگی و تفریح (و نه کار و فعالیت تجاری) در یک کشور اروپایی را دارد. البته باید بدانید، اقامت به روش تمکن مالی معمولا هیچگاه به اقامت دائم تبدیل نمی شود.