محققان پاسخ به این سوال را محتاطانه می دهند ، چرا که از نظر آنها مغز انسان و حیوان با وجود اینکه بسیار به هم شبیه است اما با هم تفاوت هایی هم دارد،خیلی ها بر این باورند که حیوانات فقط غریزه دارند و از روی غریزه حتی بچه خود را دوست دارند ، و این انسان است که هم غریزه و هم احساسات دارد .
“چارلز داروین” اولین زیست شناسی بود که این موضوع ذهنش را درگیر کرد و سعی کرد که به نتیجه برسد !
پس از او زیست شناسان دیگری مانند «نوربرت زاکسر» تلاش کردند که درباره این موضوع به نتیجه برسند .
پس از مطالعات بسیار و اسکن هایی که از مغز حیوانات گرفته شد زیست شناسان و جانورشناسان به این نتیجه رسیدند که حیوانات هم در زندگی عاشق می شوند ولی نه به معنای عشق انسانها .
حیوانات نه تنها عاشق و وابسته جنس مخالف می شوند بلکه عاشق مکان های مختلف و حتی انسانها هم می شوند فقط جنس این علاقه با علایق انسان کمی متفاوت است .
در مقاله ای با عنوان “Can animals Love” نوشته شده است که مغز بسیاری از پستانداران به طور شگفت انگیزی شبیه به مغز انسانها هستند. به عنوان مثال مغز یک گربه سان حدود 80 درصد شبیه به مغز ما انسانهاست. این نشان می دهد که آنها در واقع قادر به تجربه احساسات و دوست داشتن نیز می باشند اما این نکته هنوز هم یک فرضیه جالب است
انسانها همه چیزشان در زندگی پیچیده است حتی احساساتشان اما تفاوت اصلی بین احساسات حیوان و انسان در این است که حیوانات احساساتشان پیچیده و آمیخته ای مانند ما انساها ندارند بلکه عواطفشان را بسیار ساده و سریع نشان می دهند .
حیوانات در احساساتشان دمدمی مزاج نیستند؛ آنها به یکدیگر (یا به انسانها) احساسات همزمان عشق و نفرت ندارند و مانند ما انسانها نیستند که می توانیم عاشق فردی شویم و پس از گذشت مدتی حسمان عوض شود و از او متنفر شویم !
یعنی ما می توانیم دو حس را در خودمان جمع کنیم مثل عشق و نفرت و …اما حیوانات یا از چیزی خوششان نمی آید و یا می آید،و حد وسط ندارند .
شامپانزه ها وقتی جفتشان را از دست می دهند برایش سوگواری می کنند ، تا مدتها از کنار جسد حتی تکان نمی خورند و به کسی هم اجازه نزدیک شدن به آن را هم نمی دهند !
خوکچه نر زمانی که از جفت ماده خود دور می شود استرس می گیرد و تا زمانی که با او نباشد استرس و ترس دارد !
پنگوئن ها وقتی از جفتشان جدا می شوند بسیار ناراحت می شوند تا حدی که شاید افسردگی بگیرند.
حیوانات احساسات بسیار ساده ای دارند اما این ساده بودن احساسات برایشان سودمند است … چرا ؟!
همه ی انسان ها وقتی عاشق می شوند تمام ذهنشان درگیر می شود و اگر هم در عشقشان مشکلی به وجود بیاید از فعالیت های روزمره و کار و زندگی دست می کشند . اما تا به حال شیری را مشاهده کرده اید که برای اینکه معشوقه اش او را تنها گذاشته است گوشه جنگل تنها کز کند و از شکار دست بکشد ؟!
یا تا به حال شیر عاشقی را دیده اید که بعد از شکست عاطفی و مشکلات لب به گوشت نزند تا افسردگی و ناراحتی اش را بروز دهد ؟
دانشمندان با وجود اینکه از حیوانات این رفتارهای احساسی را می بینند باز هم در پاسخ قطعی دادن به عشق حیوانات هنوز هم شک دارندو نمی توانند به صورت کاملا علمی پاسخ روشنی دهند .
دلیل این احتیاط این است که زیست شناسان میخواهند از پذیرش نظریههایی که پایه علمی ندارند و فقط بر حدس و گمان استوار هستند، فاصله بگیرند. رسیدن به نظریهای علمی و قابل اعتماد باید بر پایه آزمایش و پژوهشهای متعددی باشد که در جریان آنها یک نتیجه مشخص و قابل اندازهگیری همواره تکرار میشود. و به طور دقیق رسیدن به چنین نتیجهای در مورد شناسایی احساسات حیوانات کار بسیار سختی است چون نسبت دادن اعمال انسانی به حیوانات از دیدی که انسان بررسی می کند ممکن است نتیجه درستی نداشته باشد !