جان هلیول، از تهیه کنندگان این گزارش و استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه بریتیش کلمبیا در این باره چنین می گوید:” تمامی ۵ کشور اول فهرست تقریباض در همه ۶ فاکتوری که شادی را در پی دارند نمرات بالای مشابهی دریافت کرده اند . چهار کشور از آن ها- دانمارک، سوئیس، نروژ و اکنون نیز فنلاند- از زمان ارایه اولین فهرست سالانه شادترین کشورهای جهان در ۶ سال پیش، قرار گرفتن در رتبه های برتر را تجربه کرده اند”. همچنین فنلاند که به عنوان شادترین کشور جهان در سال ۲۰۱۸ انتخاب شده، شادترین مهاجران را نیز به خود اختصاص داده است. اختلاف میان کشورهای بالای این فهرست چنان کم و ناچیز است که هر ساله رقابت سختی بین آن ها برای قرار گرفتن در رتبه ای بالاتر وجود دارد و هر یک می توانند با اختلافی ناچیز در صدر این فهرست قرار گیرند.
در رتبه ششم این رده بندی نیز هلند قرار دارد و بعد از آن نیز کشورهای کانادا، نیوزیلند، سوئد و استرالیا رتبه های هفتم تا دهم را به خود اختصاص داده اند. در گزارش سال ۲۰۱۸، نسبت به گزارش مشابه در سال ۲۰۱۷، کشورهای صدر فهرست جایگاه هایشان را تغییر داده اند اما هیچکدام از فهرست ۱۰ کشور برتر خارج نشده اند و بدین ترتیب در مقایسه با گزارش شادترین کشورهای جهان در سال گذشته، هیچ کشور جدیدی وارد ۱۰ کشور ابتدایی این رده بندی نشده است.
۱۰ کشوری که در صدر فهرست شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۱۸ قرار گرفته اند در میان ۱۱ کشور ابتدایی شادترین کشورهای جهان برای مهاجران نیز قرار دارند و تنها مکزیک که در رتبه بندی شادترین کشورهای جهان رتبه ۲۴اُم را به خود اختصاص داده توانسته دهمین کشور شاد برای مهاجران لقب بگیرد. شاید جالب توجه ترین نکته در این فهرست رابطه تنگاتنگ بین شادی مهاجران و مردم محلی باشد؛ بدین معنی که هر چه مردم محلی در یک کشور شادتر باشند مهاجران ساکن در آن کشور نیز به همان اندازه شاد خواهند بود.
در رتبه بندی شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۱۸، ایالات متحده با ۴ رتبه نزول نسبت به سال گذشته در رتبه ۱۸اُم فهرست جدید قرار گرفته است. دلیل این سقوط را می توان افزایش اپیدمیک چاقی، سوء مصرف مواد مخدر و افسردگی درمان نشده در این کشور دانست. از دیگر کشورهای قدرتمندی که نتوانستند به جمع ۱۰ کشور برتر راه یابند می توان به آلمان و بریتانیا اشاره کرد که به ترتیب رتبه های ۱۵ و ۱۹ را به خود اختصاص داده اند. ژاپن رتبه ۵۴، روسیه رتبه ۵۹ و چین رتبه ۸۶ شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۱۸ را به خود اختصاص داده اند.
در این میان مردم کشور بروندی ناشادترین مردم جهان در میان ۱۵۶ کشور مورد بررسی قرار گرفته لقب گرفته اند و بعد از این کشور نیز کشورهای جمهوری آفریقای مرکزی، سودان جنوبی، تانزانیا و یمن قرار دارند.
کشور کوچک بوتان نیز در این رده بندی رتبه ۹۷اُم را به خود اختصاص داده و این موضوع بسیار قابل توجه بوده است. در واقع نخست وزیر این کشور آسیایی اولین کسی بود که در سال ۲۰۱۱ در صحن علنی سازمان ملل پیشنهاد اختصاص دادن روزی به نام روز شادی جهانی را ارایه کرد که باعث تمرکز بیشتر جهانی بر روی فاکتور شادی در جهان شد و یک سال بعد روز ۲۰ مارس به عنوان روز بین المللی شادی در جهان تعیین شد.
این گزارش ششمین مورد از نوع خود از سال ۲۰۱۲ است و بر اساس داده هایی که از تحقیقات انجام گرفته بین سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ در ۱۵۶ کشور جهان بدست آمده است. ایران در این رتبه بندی در جایگاه ۱۰۶ شادترین کشورهای جهان قرار گرفته است که متاسفانه جایگاه نازلی محسوب می شود.