تلگرام توسط دو برادر با نامهای پاول دورف و نیکلای دورف به بازار آمد. پاول دورف برادر کوچک نیکلای دورف است. پشتیبان مالی این پروژه، سازمان غیرانتفاعی کارآفرینی در آلمان است. تا ژانویه ۲۰۲۱، تلگرام به بیش از ۵۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه رسیدهاست .
روزنامه روسی Vedomosti در گزارشی به نقل از منابع آگاه میگوید عرضه اولیه سهام تلگرام بسته به شرایط بازار از طریق مدل سنتی IPO، عرضه عمومی سهام یا «شرکت چک سفید» (SPAC) انجام خواهد شد. این شرکت در حال حاضر مشغول انجام ارزیابیهای پیش از IPO است و به دنبال بهترین کشور برای عمومی کردن سهام خود میگردد. گفته میشود که سودآورترین روش برای سهامداران تلگرام عرضه عمومی سهام به شکل مستقیم در بازار نزدک یا بازار بورس هنگ کنگ است.
اگر تلگرام هنگ کنگ را انتخاب کند، تصمیمی منطقی گرفته تا این منطقه به منطقه قضایی آنها تبدیل شود، چون بیش از ۴۰ درصد کاربران تلگرام آسیایی هستند. پیشبینی میشود سهم کاربران آسیایی تلگرام تا سال ۲۰۲۳ که زمان احتمالی IPO خواهد بود به ۵۰ درصد میرسد. همچنین انتظار داریم مجموع شمار کاربران تلگرام تا آن زمان به حدود ۱ میلیارد نفر رسیده باشد.
تلگرام در سال ۲۰۱۳ به عنوان یک پیامرسان بدون تبلیغ و متمرکز بر حریم خصوصی شروع به کار کرد. تعداد کاربران این اپلیکیشن در دی ماه به دنبال خروج کاربران از واتساپ از مرز ۵۰۰ میلیون گذشت.
این شرکت ماه گذشته میلادی با فروش اوراق قرضه بیش از ۱ میلیارد دلار سرمایه کسب کرد. مدیرعامل تلگرام در آن زمان در یادداشتی نوشت در این معامله برخی از بزرگترین و آگاهترین سرمایهگذاران سراسر دنیا دخیل بودهاند. این سرمایه به تلگرام کمک میکند تا ضمن حفظ استقلال و رعایت ارزشهایش، بتواند به گسترش فعالیتها بپردازد.
از دلایل دیگر انتخاب هنگ کنگ به عنوان بازار هدف عرضه سهام تلگرام میتوانیم به مشکلات پرسابقه این شرکت با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا اشاره کنیم. این کمیسیون قبلا تلگرام را مجبور به لغو پروژه بلاکچین TON کرده بود و این شرکت در نهایت وادار شد ۱۸.۵ میلیون دلار جریمه بپردازد.