بر اساس اسناد دادگاه که امروز ارائه شده است، این مرد «الکساندر الکساندرویچ سولونچنکو» نام دارد و یکی از ساکنان استان کیرووهراد در اوکراین است. فیسبوک ادعا میکند که او از ویژگی سرویس پیام رسان این شبکه اجتماعی با نام Contact Importer سواستفاده کرده است که به کاربران اجازه میدهد صفحه مخاطبان خود را با اپلیکیشن همگام سازی کنند که با این وجود مشخص میشود کدام مخاطبین دارای حساب فیسبوک هستند.
به گفته فیسبوک، ظاهرا این شهروند اوکراینی از ژانویه ۲۰۱۸ تا سپتامبر ۲۰۱۹ (و زمانی که ویژگی Importer غیرفعال شد) از نوعی ابزار خودکار استفاده کرده است تا خود را به عنوان دستگاههای اندرویدی معرفی کند. او سپس فروش دادههای استخراج شده بیش از ۱۷۸ میلیون کاربر را در بازار سیاه و از دسامبر ۲۰۲۰ آغاز کرده است.
پس از اینکه سولونچنکو از نام کاربری انجمن و اطلاعات تماس خود برای ایمیل و وبسایتهای کاریابی استفاده کرد، فیسبوک توانست او را ردیابی کند. به گفته فیسبوک، این کاربر دادهها دیگری از جمله یک بانک بزرگ اوکراینی را نیز استخراج کرده است.
این شبکه اجتماعی در شکایت خود خواستار خسارات نامشخص و همچنین ممنوعیت دسترسی سولونچنکو به این شبکه اجتماعی یا فروش دادههای استخراج شده شد.
البته این بزرگترین حادثه به وجود آمده برای فیسبوک محسوب نمیشود. هکرها قبلا از طریق همین ویژگی اطلاعات ۵۳۳ میلیون کاربر را استخراج کرده بودند. با این وجود، به نظر میرسد این شبکه اجتماعی با استخراج دادههای خود توسط هکرها به صورت جدی مقابله میکند و عزم جدی این شبکه اجتماعی برای شکایت از مهاجمان را نشان میدهد.
درست چند روز پس از این حادثه، فیسبوک در سپتامبر سال ۲۰۱۹ اعلام کرد که ویژگی Contact Importer مسنجر را برای همیشه غیرفعال میکند .