طبق گزارشی که لوکاس استفانکو از محققان شرکت امنیتی ESET منتشر کرده، از میان این تعداد اپلیکیشن مخرب حدود ۱۸۸ عدد از آنها حاوی تبلیغات پنهان بوده اند که مجموعا ۱۹.۲ میلیون مرتبه توسط کاربران دانلود شدند. مابقی این اپ ها نیز در گروه اسکم های اشتراک، جاسوس افزارها، اپ های جعلی، ابزارهای جعلی آنتی ویروس، تبلیغ افزار و نرم افزارهای دارای درب پشتی جای می گیرند.
نکته جالب اینکه در میان انبوه نرم افزارهای مخرب کشف شده در پلی استور تنها سه مورد آنها اپ های اسکم اشتراک بوده اند با این حال اما یک سوم کل دانلودها با ۱۲ میلیون نصب مربوط به آنها بوده است.
استفانکو که به صورت ماهانه فعالیت های مخرب در پلی استور گوگل را بررسی می کند در این باره گفت:
تمامی این اپ ها و اعداد براساس تحقیقات، اطلاعات وبلاگی، گزارش ها و توییت هایی کشف شدند که در ماه گذشته توسط جامعه امنیت اطلاعات منتشر گردید.
این نخستین باری نیست که غول جستجو برای مقابله با گسترش اپ های مضر در پلتفرم رسمی انتشار نرم افزاری اش با مشکل روبرو شده است. چند هفته پیش هم محققان دانشگاه سیدنی نتایج پژوهشی را منتشر کردند که براساس آن پلی استور مملو از اپ های مشکوک است.
آنها در گزارش خود چنین آورده بودند:
ما توانستیم بدافزارهایی را در ۴۹۶۰۸ اپلیکیشن پیدا کنیم که آنها نیز شباهت زیادی به ده هزار اپلیکیشن محبوب پلی استور داشتند. ما همچنین ۱۵۶۵ مورد جعل را در این پلتفرم پیدا کردیم که از کاربر پنج دسترسی خطرناک را درخواست می کردند.
البته گوگل سال گذشته در راستای تلاش های خود برای مقابله با ویروس ها بالغ بر ۷۰۰ هزار اپلیکیشن مضر را از پلتفرم خود حذف نمود با این حال اما این اپ ها مرتبا به پلی استور راه پیدا میکنند.
در سال ۲۰۱۷ میلادی نیز شرکت AV-TEST (که در زمینه تست آنتی ویروس) فعالیت دارد گزارش داد که مکانیزم موسوم به پلی پروتکت گوگل تنها توانسته ۶۶ درصد از تمامی اپ های مخرب را کشف و شناسایی کند.
اما آنچه این اتفاقات را خطرناک می کند این است که غالبا به کاربران اندروید توصیه می شود اپلیکیشن های مورد نیازشان را از منابع شخص ثالث دانلود نکنند تا از آلودگی گوشی های خود جلوگیری نمایند. حالا اما به نظر می رسد که استفاده از پلی استور هم می تواند با خطراتی همراه باشد.