برای جلوگیری و درمان ریزش مو ابتدا باید علت و ریشه اصلی ریزش معلوم شود ( امکان ندارد که یک داروی کلی برای تمام ریزش ها چاره ساز باشد) .
پس بهتر است به متخصصین پوست و مو مراجعه کرده و پس از مشخص شدن علت ریزش مو اقدام به درمان آن کنید .
ریزش موی موروثی یا آلوپسی آندو ژنتیک یکی از مهم ترین دلایل ریزش مو است . این ژن ریزش مو ممکن است از طرف خانواده پدری یا مادری به شما رسیده باشد و خانواده مادری تاثیر بیشتری روی این ژن دارد . البته ممکن است همه ی خانواده پدری و مادری موهای پرپشتی داشته باشند ولی شما دچار ریزش موی ارثی شوید ، این مسئله می تواند به علت وجود ژن پنهان نیز باشد یعنی به طور مثال از دایی پدر یا پدر بزرگ و … تاثیر گرفته باشد. پس خیلی چیز عجیبی نیست . حدود 45 درصد مردان و 30 درصد زنان در طول زندگی به ریزش موی ارثی مبتلا می شوند . در ریزش موی ارثی و تحت تاثیر ژنتیک موهای افراد شاید در 18 سالگی و شاید در 30 سالگی در فاز ریزش قرار بگیرند که به زمان فعالیت ژن بستگی دارد و در افراد مختلف تفاوت دارد . با این وجود جای نگرانی نیست امروزه روش های بسیاری برای درمان و جلوگیری از ریزش موی ارثی به وجود آمده است ، پس بهتر است روند درمان خود را هرچه زودتر آغاز کنید .
ریزش مو در مردان از جلوی سر شروع می شود و تاج سر موها کم کم نازک شده و عقب نشینی می کند ولی به طور معمول این مشکل برای خانم ها از جلوی سر شروع نمی شود بلکه تمام موها شروع به نازک شدن می کنند و شکننده و آسیب پذیر می شوند .
استفاده بیش از اندازه از سشوار ، حرارت ، ژل ها و مواد شوینده و رنگ نیز می تواند باعث تضعیف ریشه موها شود . معمولا اگر موهایتان زیاد کثیف نشده باشد در هفته 2 الی3 بار از شامپو استفاده کنید ، چون شستشوی روزانه مو نیز باعث خشک شدن چربی های لازم می شود و باعث ریزش مو می گردد . همچنین سعی کنید از شامپویی استفاده کنید که مواد شیمیایی کمتری دارد .
میلیون ها نفر در جهان مشکل دارای مشکل تیرویید هستند . کم کاری تیرویید بیشتر در خانم ها نمایان می شود ، تیرویید هورمونی است که ضربان قلب و متابولیسم را کنترل می کند و وقتی ترشح این هورمون در بدنتان خیلی کم باشد شما به بیماری هیپوتیروئید یا کمکاری تیروئید مبتلا میشوید. برعکس، اگر بدنتان مقدار زیادی تیروئید ترشح کند به بیماری هایپرتیروئید یا پرکاری تیروئید مبتلا میشوید. هورمون تیروئید بر همهچیز تأثیر میگذارد از سرعت متابولیسم پایه، سرعتی که بدنتان اکسیژن و انرژی را برای عملکردش مصرف میکند تا رشد مو، پوست و ناخن. اگر میزان ترشح این هورمون کم یا زیاد باشد در عملکرد بدنتان تغییراتی رخ میدهد.
خستگی بیش از حد ، افسردگی ، عدم تمرکر ، یبوست و …
روش درمان : پزشکتان ممکن است داروهای کنترلکنندهی هورمون تیروئید را تجویز کند تا سطح آن به حد طبیعی برگردد. ممکن است برای تشخیص دُز مناسب، تست تیاساچ هم انجام بدهید
علت ریزش موها ممکن است از کمبود آهن در رژیم غذایی باشد . کمبود آهن زمانی اتفاق می افتد که خون به مقدار کافی گلبول های قرمز نداشته باشد ، گلبول های قرمز وظیفه بسیار مهمی دارند که اکسیژن رسانی به سلول هاست پس اگر بدنتان کمبود آهن داشته باشد موهایتان به مرور نازک و ضعیف می شود .
در رژیم غذایی خود غذا هایی حاوی گوشت قرمز ، ماهی ، سبزیجات برگدار ، لوبیا را به اندازه کافی بگنجانید .
همچنین میتوانید با تجویز پزشک از مکملهای مخصوص ریزش مو هم استفاده کنید.
یکی از شایع ترین مشکلات در رژیم های لاغری مساله ی ریزش موهاست. مو از کراتین تشکیل شده که نوعی پروتئین است، به همین دلیل بسیار مهم است که در برنامه ی غذایی خود از مقدار زیادی مواد پروتئینی گنجانده شود. همچنین برای جذب مقدار کافی فولیک اسید حتما غذاهایی مانند اسفناج، مارچوبه و توت فرنگی را در رژیم غذایی قرار دهید. یک رژیم غذایی سالم و متعادل باعث می شود شما پوست و مو هایی سالم تر داشته باشید.
اکثر ما استرس را تا حدی تجربه کردیم و میدانیم که منجر به بسیاری از مشکلات می شود. ریزش موها نیز عاملی استرس زا به حساب می آید که وضعیت را بدتر و وخیم تر می کند. برای جلوگیری از ریزش مو سعی کنید سطح استرس را در همه ی زمینه ها مدیریت کرده و به حداقل برسانید. با کم کردن استرس می توانید شاهد رشد دوباره ی موهای از دست رفته خود باشید.