لازم به ذکر است که بارها خبرهای اینچنینی درباره مرگ ملک سلمان در رسانه ها منتشر شده که بعدتر تکذیب شده است. برای مثال چندی پیش، «مجتهد» کاربر توییتری افشاگر اسرار خاندان سعودی در توییتی و در واکنش به دستگیری شماری از خانواده پادشاهی سعودی نوشته بود که سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی یا مرده و یا در حال مرگ است که البته بعدتر مشخص شد که زنده بوده است.
از ساعتی پیش برخی رسانهها به نقل از تلویزیون سعودی، از فوت سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه سعودی خبر دادهاند.
پیگیری خبرگزاری تسنیم از رسانههای رسمی عربستان (خبرگزاری واس و شبکههای الاخباریه و العربیه) نشان میدهد، چنین خبری صحت ندارد.
رسانههای خبری داخلی در حالی خبر فوت سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی را منتشر کرده اند که هیچ یک از شبکهها و خبرگزاریهای رسمی عربستان و حتی اکانتهای مربوط به منابع معارض سعودی این خبر را منتشر نکرده اند.
تقطیع و انتشار ویدئویی قدیمی مربوط به زمان انتشار خبر درگذشت عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه سابق عربستان، در تلویزیون عربستان علت این اشتباه بوده است.
این ویدئو مربوط به ۶ سال قبل و اعلام خبر درگذشت ملک عبدالله در تلویزیون سعودی است که تقطیع شده و نام ملک سلمان به جای آن گذاشته شده است.
سلمان بن عبدالعزیز آل سعود متولد ۳۱ دسامبر ۱۹۳۵، معروف به ملک سلمان پادشاه هفتم و کنونی عربستان سعودی، خادم الحرمین الشریفین و رئیس مجلس وزیران عربستان سعودی و رئیس آل سعود است. او بیست و پنجمین فرزند عبدالعزیز آل سعود از همسرش حصه و با ۵ پادشاه پیش از خود برادر است.
او پس از درگذشت ملک عبدالله پادشاه عربستان شد و از اعضای گروه «هفت سدیری» است. او برادر ناتنی ملک عبدالله (پادشاه سابق عربستان) و برادر تنی ملک فهد (پادشاه اسبق عربستان) و نایف و سلطان (دو ولیعهد سابق ملک عبدالله) است، لذا یکی از «هفت برادران» معروف به «السّدیری» محسوب میشود. او در کاخ مربع بزرگ شدهاست.
سلمان سه بار ازدواج کردهاست. یکی از پسران او به نام سلطان نخستین شاهزاده، نخستین عرب و نخستین مسلمانی است که به فضا سفر کرده است.
امیر سلمان در طول زندگی سیاسی خود مشاور مخصوص پادشاهان عربستان بوده و نقش ویژهای در اداره امور داخلیِ این کشور داشتهاست. وی از سال ۱۹۵۵ تا ۱۹۶۰ و بار دیگر از سال ۱۹۶۳ تا ۲۰۱۱ سمت استانداری ریاض را داشتهاست.
پس از مرگ سلطان بن عبدالعزیز در سال ۲۰۱۱، وزارت دفاع عربستان ـ. که همواره در دست ولیعهد بود_ به وی سپرده شد. پس از مرگِ نایف بن عبدالعزیز در ۱۶ ژوئن ۲۰۱۲، سلمان بن عبدالعزیز بهعنوان ولیعهد عربستان و سومین ولیعهد عبدالله بن عبدالعزیز انتخاب شد. پس از مرگ ملک عبدالله، سلمان در ۲۳ ژانویه ۲۰۱۵ رسماً بعنوان پادشاه عربستان سعودی انتخاب شد.
سلمان با آغاز پادشاهی خود، کوچکترین برادرش مقرن بن عبدالعزیز را به عنوان ولیعهد و برادرزادهاش محمد بن نایف آل سعود را به عنوان جانشین ولیعهد انتخاب کرد. او در اولین اقدام مشعل بن عبدالله فرزند شاه سابق را از امارت مکه و بندر بن سلطان را از شورای امنیت ملی کنار گذاشت.
بندر که در زمان ملک عبدالله مشاور و نماینده ویژه وی بود، از این سمت هم در دوران حکومت سلمان کنار گذاشته شد. در همین راستا فیصل بن بندر نیز از امارت منطقه القصیم و ترکی بن عبدالله از امارت منطقه ریاض برکنار شدند.
سلمان بن عبدالعزیز همچنین چند نهاد دولتی مربوط به دوران حکومت عبدالله بن عبدالعزیز را منحل کرد که شامل کمیته عالی سیاست آموزش، کمیته عالی ساماندهی و تنظیم اداری، شورای خدمات مدنی، شورای آموزش عالی و دانشگاهها، شورای عالی شهر علوم وفناوری ملک عبدالعزیز، شورای عالی آموزش، شورای عالی امور نفت و معادن، شورای عالی اقتصادی، شورای امنیت ملی، شورای عالی امور اسلامی، شورای عالی شهر انرژی هستهای و انرژی تجدیدشونده ملک عبدالله و شورای عالی امور معلولان بودند. وی دو نهاد جدید تشکیل دادهاست که اولین نهاد، شورای امور سیاسی و امنیتی و دومین نهاد، شورای امور اقتصادی و توسعه اعلام شدهاست که روسای هر دو نهاد به عنوان اعضای کابینه نیز منصوب شدهاند.
در ۲۱ ژوئن ۲۰۱۷ سلمان بن عبدالعزیز، محمد بن سلمان را به عنوان ولیعهد جدید این کشور معرفی کرد.