اصولا ایمپلنت های دندانی بایداز همان توجه و مراقبتی برخوردار شوند که در دندان های طبیعی انجام می شود. اگر چه ایمپلنت مثل دندان دچار پوسیدگی نمی شود ولی میکروب های دهانی می توانند تحت شرایطی به لثه اطراف ایمپلنت آسیب برسانند که در ادامه آسیب لثه موجب تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت و اگر اقدامی انجام نشود، حتی باعث از دست رفتن ایمپلنت می شود. پس توجه و مراقبت بهداشت شخص به طور روزانه در کنار مراجعات سالانه به دکتر مربوطه برای چک آپ ضرورت دارد. پس تا وقتی که تصمیم جدی به مسواک زدن ندارید برای نصب ایمپلنت مراجعه نکنید.
با پیشرفت هایی که دندانپزشکی نوین داشته انتظار می رود بیشتر ایمپلنت ها عمر نا محدودی داشته باشند اما مهم ترین مسئله ای که باید در این زمینه به آن دقت داشت این است که برای عمر ایمپلنت سال مطرح نیست، رعایت بهداشت و مسائل جانبی مهم است.
اگر دندانی از بین رفته باشد به هر دلیلی و جای خالی آن با روش مناسبی پر نشود امکان تحلیل استخوان وجود دارد که مسئله نگران کننده ای است.
مناسب ترین و آرمانی ترین شرایط استفاده از ایمپلنت ، وجود استخوان فک به اندازه کافی است . در شرایط کمبود استخوان در هر دو فک بیمار با استفاده از مواد پیوندی واستخوان ساز وتکنیک های جدید امکان به کارگیری ایمپلنت های دندانی فراهم می شود .
در برخی موارد فرد نمی تواند از ایمپلنت استفاده کند:
راه حل :
بنابراین باید فرد در مرحله نخست برای رفع عفونت و درمان آن به پرشک مراجعه و پس از رفع این مشکل اقدام به کاشت دندان کند، اما اگر به هردلیلی، با اصرار نابجای بیمار یا تشخیص اشتباه پزشک در این شرایط برای بیمار دندان کاشته شود، عفونت موجب خواهد شد ایمپلنت پس زده شود و همه زحمات پزشک و هزینه هایی که بیمار برای داشتن دندان جدید تقبل کرده است، به هدر برود.
راه حل:
در صورتی که دیابت فرد تحت کنترل پزشک قرار گیرد درمان موفقیت آمیز خواهد بود .
راه حل:
پس از پایان درمان های مذکور امکان گذاشتن ایمپلنت وجود دارد .
ایمپلنت ها از نوعی آلیاژ تیتانیوم ساخته میشود و از نظر شکل، بدنه، طراحی ، پیچ و شیار های ایمپلنت (رزوه) با هم متفاوتند. ولی آنچه باعث می شود که قیمت ایمپلنت ها با هم متفاوت باشند قدمت کارخانه سازنده(برند) و عملیاتی است که روی سطح ایمپلنت انجام می شود. به علت تفاوت روکش ها از نظر جنس، قیمت نهایی ایمپلنت نیز تغییر خواهد کرد. صرفا قیمت ایمپلنت تعیین کننده کیفیت خوب آن نیست، ما در عمل از ایمپلنت هایی استفاده می کنیم که امتحان خود را پس داده باشند و نتایجی از کارکرد رضایت بخش آن در رسانه ها و مجله های علمی قابل اعتماد چاپ شده باشد. از عوامل دیگر که در قیمت ایمپلنت ها تاثیر دارند، نیاز یا عدم نیاز پیوند استخوان است. در بسیاری از موارد به دلیل نامناسب بودن استخوان از نظر قطر یا ارتفاع مجبور به پیوند استخوان در ناحیه جراحی است که خود به هزینه درمان اضافه می شود.
پس از کاشت، سه تا شش ماه به دور از لرزش و تکان خوردن نیاز به زمان داریم. گاهی کامل شدن درمان تا 9 ماه طول می کشد ، حتی امکان دارد طولانی تر هم بشود. در طول این مدت بیمار می تواند از پروتز موقت برای زیبایی استفاده کند که البته آن هم بنا به صلاح دید ایمپلنتولوژیست است. زیرا کیفیت و کمیت استخوان و نوع ایمپلنت در این بارگذاری فوری دخیل است.
ایمپلنت در واقع محدودیت سنی ندارد یعنی هر فردی که بتواند بهداشت دهان خود را رعایت کند و به سن رشد هم رسیده باشد، می تواند به جای دندانی که از دست داده است، از آن استفاده کند. با این حال ایمپلنت باید در سنی که رشد فکی و استخوانی فرد موردنظر کامل شده باشد، انجام گیرد.
سیگار سه ماده شیمیایی سمی وجود دارد که هر سه به نوبه خود در فرآیند التیام طبیعی اختلال ایجاد میکنند. همچنین در افراد سیگاری امکان عدم موفقیت به درمان ایمپلنت ۱۵ درصد افزایش یافته است. همچنین در صورت استفاده از سیگار بافت ها مستعد عفونت می شوند.
بعد از جراحی ایمپلنت مدت یک روز از زدن مسواک باید پرهیز شود و بهتر است روز بعد از عمل دهان با دهان شویه برای چند روز شست و شو شود.
از برس های بین دندانی، نخ دندان، مسواک و ترجیحا خمیردندان های مخصوص ایمپلنت استفاده شود.
خوردن قهوه و نوشیدن چای در سه روز اول پرهیز کنند.
پایه ایمپلنت مانند ریشه دندان داخل استخوان قرار گرفته و استخوان فک به دلیل ساپورت توسط ایمپلنت تحلیل نمیرود. بنابراین فرم صورت، کمتر دستخوش تغییرات ناشی از از دست دادن دندان میشود.
به طور معمول طول عمر ایمپلنت دندان از سایر درمانهای جایگزین طولانی تر است و در صورت از دست رفتن ایمپلنت، امکان جایگزینی مجدد وجود دارد.