اگر چه این فقط یک فرضیه است، اما تحقیقاتی روی آن انجام شده است. چرا این اتفاق می افتد؟ چه عواملي ممکن است بر انتخاب پشه تأثير بگذارد؟ داستان های بسیاری وجود دارد، بعضی معتقدند که نوع خون، پوست، عرق کردن و حتی خوردن غذاهایی حاوی سیر یا سرکه سیب می تواند در آن تاثیرگذار باشد.تلاش های زیادی در زمینه شناخت مسائل مربوط به تغذیه پشه ها، به امید دستکاری رفتار آنها برای کنترل انتقال بیماری به انسان صرف شده است. تمام گونه های پشه از دی اکسید کربن استفاده می کنند .با این حال، CO₂ در همه جا وجود دارد و اطلاعات کمی برای کمک به یک متخصص پشه است تا به هدفش برسد. اسید لاکتیک نقش قابل توجهی در جذب CO₂ دارد ، که در انسان ها بیشتر از حیوانات وجود دارد. ترکیبات دیگر مانند آمونیاک، برخی از اسید های کربوکسیلیک، استون و سولاتاکون نیز به جذب پشه ها کمک می کنند. اینکه چه چیزی باعث انتخاب پشه بین افراد مختلف می شود تغییرات در میکروبیولوژی پوست ما است.
میکروبیوتا (مجموعه ای از گونه های میکرو ارگانیسم است که در ارگان های مختلفی که با محیط خارج از بدن ارتباط دارند از جمله در سطوح و لایه های عمقی پوست،دهان، ریه، واژن و روده زندگی می کنند) ، عمدتا باکتری ها و قارچ هایی است که در پوست ما و در منافذ و فولیکول های مو زندگی می کنند. میکروبیوتا ، عامل مهمی در جذب پشه ها به سمت ما است.میکروبیا پوست به راحتی بین افراد از طریق تماس مستقیم قابل انتقال نیست. در هر سانتی متر مربع از پوست ما حدود 1 میلیون باکتری که شامل صدها گونه است وجود دارد.این بدان معنی است که پشه ها، بر اساس ترکیبات میکروارگانیسم موجود در پوست افراد انتخاب می کنند.با توجه به تنوع و فراوانی باکتریهای پوست ما، شاید تعجب آور باشد که پشه ها قادر به تشخیص بو و طعم فوق العاده و تفاوت میان آن ها هستند.ترکیب میکروبیوتای پوست ما بیشتر به محیط زیست ما بستگی دارد ، آنچه ما می خوریم و جایی که زندگی می کنیم.
شواهدی وجود دارد که ژنتیک فرد نیز می تواند به میزان کمی در باکتری پوست موثر باشد. تنوع ژنتیکی بر روی چگونگی جذب پوست شما به گونه های مختلف میکروب ها تاثیر می گذارد. این ممکن است از طریق تولید پروتئین های کنترل شده توسط ژنتیک در پوست باشد که به عنوان مانع و جلوگیری از ایجاد میکروب ها بر روی پوست و یا از طریق جنبه های دیگر مانند نوع عرق کردن و نحوه چرب شدن پوست افراد، باشد.لازم به یادآوری است که، عرق کردن خود ممکن است مسئول جذب پشه ها نباشد. در عوض تغییرات در ترکیب شیمیایی عرق و میزان تولید عرق بین افراد ممکن است در برخی از میکروب هایی که می توانند پشه ها را جذب کنند، تاثیرگذار باشد.