کاهش نور خورشید با کاهش میزان سروتونین همراه است که می تواند منجر به افسردگی فصلی شود. بنابراین، این نوع افسردگی بیشتر احتمال دارد در زمستان، زمانی که روزها کوتاهتر هستند تجربه شوند. نور خورشید به طور طبیعی مغز را تحریک می کند تا سروتونین تولید کند و ملاتونین بیش از حد را کاهش دهد.
قرار گرفتن در معرض نور خورشید می تواند در این موارد بسیار مفید باشد:
انواع دیگر افسردگی
اختلال افسردگی قبل از قاعدگی (PMDD)
افراد باردار مبتلا به افسردگی
اختلالات مرتبط با اضطراب
قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش -B موجود در اشعه های نور خورشید باعث جذب ویتامین D می شود . ویتامین D نقش مهمی در سلامت استخوان دارد. سطوح پایین ویتامین D منجر به بیماری های استخوانی مانند پوکی استخوان و استئومالاسیا می شود.
مقدار متوسط نور خورشید به جلوگیری از برخی سرطان ها کمک می کند. به گفته محققان، افرادی که در مناطقی زندگی می کنند که ساعات کمتری نور خورشید وجود دارد ، بیشتر احتمال دارد به برخی از سرطان ها مبتلا شوند. این سرطان ها عبارتند از:
سرطان کولون
لنفوم هوچکین
سرطان تخمدان
سرطان پانکراس
سرطان پروستات
با توجه به گزارش های سازمان بهداشت جهانی (WHO)، قرار گرفتن در معرض نور خورشید می تواند به درمان بسیاری از بیماریهای پوستی نیز کمک کند. پزشکان توصیه می کنند که اشعه ماوراء بنفش برای درمان:
پسوریازیس
اگزما
زردی
آکنه
می تواند مفید باشد.
در حالی که نور خورشید بسیار مفید است ، ولی همانطور که می دانید تابش اشعه ماوراء بنفش (UV) را منتشر می کند. اشعه ماوراء بنفش می تواند به پوست و سلول DNA آسیب برساند و منجر به سرطان پوست منجر شود . معمولا بین ساعات 10 صبح تا 4 بعد از ظهر پرتوهای خورشید مستقیم هستند و احتمال آفتاب سوختگی بیشتر است. به گفته WHO، با قرار گرفتن دست ها و صورت 2-3 بار در هفته به مدت 5 تا 15 دقیقه می توانید از مزایای نور خورشید بهره ببرید.