میزان مصرف قرص های قرص ضدبارداری به منظور جلوگیری از بارداری های ناخواسته در سرتاسر دنیا بسیار زیاد است. اما اگر خانم ها به عوارض این داروهای شیمیایی کاملا واقف باشند در مصرف خودسرانه آن کمی تامل می کنند . تحقیقات جدید حاکی از آن است که زنانی که قرصهای ضد بارداری مصرف میکنند، کمتر از سایر زنان قادر به تشخیص احساساتی هستند که در چهره افراد نمایان میشود.
به گفته سازمان کنترل و پیشگیری از بیماریها، حدود ۶۰ درصد از زنان با میانگین سنی ۱۵ تا ۴۴ سال از داروهای ضد بارداری استفاده میکنند که تعداد آن ها در سراسر جهان حداقل به ۱۰۰ میلیون نفر میرسد.
جالب است بدانید که این قرصها علاوه بر پیشگیری از بارداری، دارای مزایایی چون کنترل بیماری اندومتریوز، آکنه، دورههای دردناک و سنگین قاعدگی، سندرم تخمدان پلی کیستیک و فیبروئیدهای رحمی هستند.
قرصهای خوراکی ضدبارداری با توجه به نوع دارو و هورمونهایی که این قرصها شامل میشوند، اثرات جانبی نظیر حالت تهوع، حساسیت پستانها، سردرد، و نفخ را به همراه دارند.
بررسیهای جدید محققان آلمانی نشان میدهد زنانی که این قرصها را مصرف میکنند، کمتر میتوانند احساساتی مانند حس غرور و یا حقارت را که در صورت افراد بروز پیدا میکند، تشخیص دهند و این موضوعی است که بر حفظ روابط صمیمی میان افراد تاثیرگذار است.
در این تحقیق دانشمندان دو گروه از زنان را مورد بررسی قرار دادند. گروه اول شامل ۴۲ زن بود که قرصهای خوراکی ضدبارداری مصرف میکردند و گروه دوم ۵۳ زن که اینگونه داروها را مصرف نمیکردند. بررسی ها نشان داد، مصرف این قرص ها باعث اختلالات چشمگیر در شناخت احساسات زنان میشود، به گونهای که این زنان ۱۰ درصد کمتر از سایرین قادر به شناخت احساسات دیگران هستند.
همچنین نتایج بررسیهای جدید نشان میدهد تغییر سطح هورمونهای استروژن و پروژسترون بر شناخت احساسات زنان تاثیر میگذارد و فعالیتها و ارتباطات مناطق مغزی مرتبط را تحت تأثیر قرار میدهد.