این یافته ها نشان می دهد که سیگار کشیدن منجر به اختلال در سلامت بدن و حافظه می شود. سیگار کشیدن باعث افزایش خطر ابتلا به کاهش شناختی و زوال عقل می شود. همچنین سیگار کشیدن سبب افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان ها، بیماری های ریوی، بیماری های قلبی و بسیاری از بیماری های دیگر می شود.
بر اساس تحقیقات ، اثرات منفی سیگار کشیدن بر روی قلب و عروق خونی می تواند باعث زوال عقل شود. قلب ما مسئول پمپاژ خون در سراسر بدن است که 20 تا 25 درصد این خون صرف فعالیت های مغز می شود. سیگار کشیدن می تواند سبب انسداد و آسیب رسیدن به رگ های خونی شود ، که می تواند جریان خون به مغز را محدود کند.
سیگار کشیدن باعث افزایش خطر ابتلا به لخته شدن خون در مغز می شود که می تواند موجب سکته مغزی شود که می تواند منجر به نوعی زوال عقلی Dementia شود. علاوه بر این، ترکیبات واکنشی در دود سیگار باعث استرس اکسیداتیو می شوند که می تواند به بافت مغزی نیز آسیب برساند.
به گفته انجمن آلزایمر، اجتناب از تنباکو یکی از گام هایی است که مردم می توانند به طور بالقوه خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهند. خواب کافی، خوردن یک رژیم غذایی مغذی، خوردن غذا با دیگران ، فعالیت جسمی و ذهنی و یادگیری مهارت های جدید برای تقویت حافظه توصیه می شود. داشتن فعالیت برای سلامت مغز مفید است و برعکس، عدم فعالیت خطر کاهش شناختی را افزایش می دهد.