تومورهای مغزی، تمامی تومورهای داخل جمجمه یا تومورهای درون کانال مرکزی نخاع را دربرمیگیرند. این تومورها، از طریق تقسیم سلولی کنترل نشده و غیرطبیعی ایجاد میشوند، و بهطور معمول یا در خود مغز (شامل: نورونها، سلول های گلیال و ..ایجاد میشوند.
میزان تهدیدکنندگی یک تومور، بستگی به ترکیبی از مجموعه عوامل مختلف، همچون: نوع تومور، محل و اندازه تومور و نحوهٔ گسترش و توسعه آن است. گلیوما یکی از تومورهای اولیه سیستم عصبی مرکزی است که در نخاع یا مغز بروز میکند و منشا تومور از سلولهای یاخته گلیال است. شایعترین محل تومور گلیوما مغز است. گلیوما ۳۰٪ کل تومورهای سیستم مرکزی عصبی و ۸۰٪ تومورهای بدخیم مغز را تشکیل می دهد.
عوامل سبک زندگی مثل سیگار کشیدن نقش مهمی در خطر ابتلا به انواع سرطان دارند، انتخاب سبک زندگی در موارد سرطان مغزی کمتر تاثیر می گذارد. با این حال، برخی مطالعات نشان می دهند که اندازه مغز، می تواندخطر ابتلا به گلیوما را افزایش دهد . تجزیه و تحلیل ها همچنین نشان داد که مردان بیشتر از زنان تومورهای مغزی را تولید می کنند. دکتر فیولینگن توضیح می دهد: “مردان دارای مغز بزرگتر از زنان هستند زیرا بدن مردان به طور کلی بزرگتر است.”